Logo
nieuws

Ajax en Feyenoord op dit moment minder enthousiast over fantoken


Eredivisie-clubs beginnen voorlopig niet met de lancering van fantokens. Clubs zagen de fantoken van Fortuna Sittard crashen en zijn mede daarom terughoudend. Daarnaast verkeert de cryptomarkt in een flinke dip. ‘In het huidige klimaat lijkt het onwaarschijnlijk dat cryptoprojecten snel weer van de grond komen’, meldt BNR.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Grote Europese clubs als Manchester City, FC Barcelona en Paris Saint-Germain hebben allemaal hun eigen munt. Aanvankelijk wilden Ajax en Feyenoord dat ook. Volgens BNR is Feyenoord op dit moment niet zo enthousiast meer. Ook Ajax begint er eerst niet aan. 'Op dit moment zijn fantokens niet aan de orde', reageert een Ajax-woordvoerder tegenover het hiervoor genoemde medium.

Crash Fortuna fantoken

Fortuna Sittard had wel een fantoken op de markt. Na de lancering waren binnen 100.000 fantokens met een waarde van 1,50 euro per stuk verkocht. Het aantal fantokens is verdubbeld, maar de waarde kelderde naar 0,50 euro. Supporters die de fantoken vanaf het begin kochten, zagen tweederde van de waarde verdampen. Toch staat Fortuna achter de deal. ‘Ups en downs horen gewoon bij de cryptomarkt’, aldus een woordvoerder van de Limburgse club.

Volgens het cryptobedrijf Knaken – onder andere partner van Feyenoord – speelt de gecrashste fantoken van Fortuna een rol bij de terughoudend van een club als Feyenoord. ‘Die fantoken heeft vooral de mensen die hem uitgaven namelijk wat opgeleverd’, zegt Knaken-directeur Ronald Jonkers.

Inspraak

Bezitters van een fantoken hebben inspraak op het beleid van de club. De inspraak is echter heel minimaal. Het gaat bij Fortuna om zaken als het ontwerp van een middencirckeldoek of de spelersbus. 'We zijn toch huiverig om grote beslissingen uit handen te geven aan fantokenhouders. Er zitten ook buitenlandse investeerders tussen en die hebben toch minder clubgevoel', zegt de woordvoerder van Fortuna.