Logo
nieuws

Door deze statistieken wacht een lastige avond voor PSV


PSV neemt het dinsdagavond in Schotland op tegen Rangers FC. Op Ibrox wacht een zware kluif voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Rangers FC is thuis namelijk bijna niet te verslaan.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Dat blijkt uit de statistieken van het afgelopen seizoen. Dat Ibrox een kolkend stadion is, was al langere tijd bekend. De spelers van Giovanni van Bronckhorst heeft die steun ook echt nodig, aangezien er thuis veel betere resultaten worden gehaald als uit.

Steun op Ibrox

In het afgelopen seizoen verloor Rangers FC namelijk één duel in eigen huis. Borussia Dortmund, RB Leipzig, Braga, Aberdeen en Rode Ster Belgrado kwamen allemaal niet tot een resultaat op Ibrox. Opvallend genoeg wisten een aantal van deze clubs wél van Rangers FC te winnen toen zij bij hun op bezoek kwamen.

Ook Union St.Gillis kan toegevoegd worden aan dit rijtje. De Belgische club, die vorig seizoen verrassend tweede werd in  de Jupiler Pro League, won onlangs met 2-0 van de ploeg van Van Bronckhorst. Echter wist Rangers FC het in Glasgow helemaal om te buigen (3-0 winst), waardoor de Schotten het nu mogen opnemen tegen PSV.

Return

Gezien de statistieken zullen de Eindhovenaren het vooral moeten hebben van het thuisduel tegen de Schotten. Eerst moet de ploeg van Van Nistelrooij naar Schotland toe. Daar zal hij zijn ploeg moeten voorbereiden op een heksenketel, waar veel ploegen in het afgelopen jaar niet tegen opgewassen waren.

Dinsdag komt WijWedden met een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel.