Logo
nieuws

Dit kan Memphis gaan verdienen bij Juventus


Een transfer van Memphis Depay naar Juventus hangt in de lucht. De Nederlandse aanvaller zou zelf al een akkoord hebben bereikt met de Oude Dame, waardoor het nu alleen nog wachten is op de medewerking van FC Barcelona.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De kansen op speelminuten voor de international van het Nederlands elftal zijn dit jaar beduidend minder bij de Catalaanse club, waardoor de aanvaller om zich heen is gaan kijken. Volgens de Italiaanse journalist Matteo Marreto is Memphis zelf met Juventus tot een akkoord gekomen en is hij klaar om een contract voor twee seizoenen te tekenen in Turijn.

Echter zal de Italiaanse topclub eerst nog wel tot een akkoord moeten komen met FC Barcelona. Juventus hoopte volgens Fabrizio Romano de 28-jarige spits transfervrij te kunnen overnemen van de Spaanse club. FC Barcelona wil dat logischerwijs niet. Zij verlangen een transfersom van twintig miljoen euro voor de oud-spits van Manchester United

Salaris

Het is afwachten of beide clubs in de komende dagen tot een akkoord gaan komen. Mocht dat wel zo zijn gaat Memphis in Turijn een salaris van zeven miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee zou de Nederlander direct tot een van de grootverdieners horen bij Juventus, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Serie A.

West Ham United

Mocht Juventus er tóch niet uitkomen met FC Barcelona, is er nog wel een andere optie voor Memphis. The Guardian wist vorige week namelijk al te melden dat ook West Ham United gecharmeerd is van de aanvalsleider van de Catalanen. In hoeverre Memphis open staat voor een terugkeer in de Premier League is onduidelijk.