Logo
nieuws

Lewis Hamilton mede-eigenaar van NFL-team


Lewis Hamilton mengt zich in de Amerikaanse NFL. De Formule 1-coureur is toegetreden tot de eigendomsgroep van de Denver Broncos. Hierdoor mag Hamilton zich mede-eigenaar noemen van de American Football-ploeg.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Denver Broncos is in handen van de Walton-Penner Family Ownership Group. Het familieconsortium staat sinds deze zomer aan het roer van de Super Bowl-winnaar van 2016. Walton-Penner betaalde hiervoor 4,65 miljard euro. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een Amerikaans sportteam.

"Sir Lewis Hamilton is een kampioen die weet hoe hij een winnend team moet leiden. Hij zet zich ook in voor wereldwijde gelijkheid, ook in zijn eigen sport", zegt Rob Walton van Walton-Penner in een verklaring. "Met meer dan honderd overwinning wordt Lewis gezien als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden."

Chelsea

Hamilton mengde zich eerder dit jaar nog in de overname van Chelsea. Hij waagde een poging met onder meer tennisster Serena Williams. De flirt met de Engelse voetbalclub leverde uiteindelijk niets op.