Logo
nieuws

Dit verdient Ajax per wedstrijd aan Martinez


Ajax verdient duizenden euro's aan iedere wedstrijd die Lisandro Martinez voor Manchester United speelt. De Amsterdammers ontvingen al een transfersom van ruim 57 miljoen euro, maar dankzij bonussen kan dit bedrag nog met miljoenen euro's toenemen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Dit vertelde Ajax-watcher Mike Verweij in Kick-off, een podcast van De Telegraaf. Voor iedere wedstrijd die Martinez speelt, strijkt Ajax 66.667 euro op. Er is geen verschil tussen in de basis starten of een invalbeurt in blessuretijd. De regeling geldt bovendien voor de competitie, bekertoernooien en Europa.

Ajax kan nog miljoenen verdienen

Wel geldt er een maximum van dertig wedstrijden. Wanneer Martinez dit aantal duels bereikt, casht Ajax nog eens twee miljoen euro extra. De Argentijn tekende vorige maand voor vijf jaar op Old Trafford, wat betekent dat de bonusconstructie Ajax uiteindelijk maar liefst tien miljoen euro extra kan opleveren.

Eerst moet Martinez de concurrentiestrijd bij United zien te winnen. Ook Harry Maguire, Raphael Varane, Victor Lindelöf en Eric Bailly kunnen op zijn positie uit de voeten.