Logo
Formule 1

'ESPN wint Amerikaanse biedingsoorlog voor uitzendrechten F1'


De Amerikaanse uitzendrechten van de Formule 1 blijven in handen van ESPN. De zender - eigendom van Disney - zat in een biedingsoorlog met onder andere Netflix en Amazon. ESPN gaat straks aanzienlijk meer betalen dan nu het geval is.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Volgens Sports Business Journal hebben de Formule 1 en ESPN een driejarige overeenkomst gesloten. De handtekeningen moeten nog wel op papier komen. Naar verluidt legt ESPN per een jaar een bedrag tussen de 71 en 85 miljoen euro op tafel. Dat is een enorm verschil met de huidige deal, waarin ESPN jaarlijks slechts 4,74 miljoen euro betaalt voor de uitzendrechten.

F1 veel populairder in VS

Dat de uitzendrechten nu veel meer waard zijn, komt doordat de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten een enorme sprong heeft gemaakt. De Netflix-serie Drive to Survive is een enorme hit geworden en in 2023 komt het Formule 1-circus maar liefst drie keer naar de Verenigde Staten. Dit seizoen wordt er al gereden in Miami en Austin, volgend jaar komt daar de Grand Prix van Las Vegas nog bij.