Logo
nieuws

Duurste transfer in vijftien jaar voor AZ


AZ heeft zich versterkt met aanvaller Jens Odgaard. De Deense voetballer komt definitief over van het Italiaanse Sassuolo, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan RKC. AZ geeft veel geld uit aan de komst van de voetballer.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Het is voor de Alkmaarders namelijk de duurste transfer in vijftien jaar. Het record van de club uit Alkmaar stond op drie miljoen euro, dat in 2007 werd betaald voor Mounir El Hamdaoui. Hij kwam destijds over van Willem II. Odgaard wordt voor ruim vier miljoen euro overgenomen van Sassuolo.

Bij AZ heeft de Deen wegens zijn prijskaartje wat waar te maken. Odgaard heeft het voordeel dat hij op meerdere posities uit te voeten kan, maar zal uiteindelijk ook gaan concurreren met spits Vangelis Pavlidis. "Mijn eerste indruk is heel goed", laat hij weten. "Helemaal in dit mooie stadion en met de topfaciliteiten op het trainingscomplex. Dat vind je niet snel beter. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen", aldus Odgaard.