Logo
Formule 1

Gasly blijft bij AlphaTauri: Dit is zijn salaris


AlphaTauri heeft bekendgemaakt dat Pierre Gasly ook volgend seizoen voor het team blijft rijden. De Franse coureur, die ook wel eens in verband wordt gebracht met andere teams, gaat dan zijn vijfde seizoen in bij de Italiaanse renstal.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

"Ik hoor nu vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de reis die we hebben afgelegd en de progressie die we hebben gemaakt", geeft Gasly aan als eerste reactie. "Ik ben blij om bij mijn Scuderia AlphaTauri-team te blijven. De reglementen van dit jaar hebben nieuwe uitdagingen voor ons gecreëerd, en om in staat te zijn de ontwikkeling met het team voor de komende 18 maanden te plannen, is een goede basis voor de toekomst."

De coureur doet het al jaren prima bij het team, waarvoor hij ook een goede beloning ontvangt. Volgens verschillende media zou de 24-jarige Fransman namelijk ruim 4,5 miljoen euro per jaar ontvangen. Gasly hoopte zelf misschien om een stap omhoog te maken naar Red Bull Racing, maar dat team verlengde onlangs de contracten van Max Verstappen en Sergio Pérez.