Logo
nieuws

Brama krijgt prestatiecontract, zo gaat hij zijn geld verdienen


Wout Brama heeft zijn contract bij FC Twente verlengd, maar beschikt nu wel over een heel ander soort contract als eerder in zijn loopbaan. De 35-jarige ervaren middenvelder heeft namelijk een prestatiecontract, waardoor er veel onzekerheid is over zijn inkomen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Brama kwam zelf met het idee voor een prestatiecontract. De middenvelder kampte in het afgelopen seizoen met veel blessures, waardoor het nog maar de vraag in hoeverre Brama komend seizoen écht van waarde gaat zijn voor de Tukkers. De routinier voelt zich zelf fit, wat voor hem ook goed zou uitkomen. Hoe meer Brama speelt, hoe meer hij gaat verdienen. De middenvelder wil zelf vooral maar al te graag bewijzen dat hij nog niet uitgevoetbald is.

"Dit had ik bij geen andere club gedaan", vertelt de middenvelder, die ook kon tekenen bij een andere Eredivisie-club, aan TC Tubantia. "Maar ik ben een tijd geblesseerd geweest, dan moet je reëel zijn en op een andere manier meedenken met de club. Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben."