Logo
nieuws

'Slutsky leverde wanprestatie en hoefde geen salaris meer'


Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Er is een opmerkelijk verhaal over Leonid Slutsky naar buiten gekomen. De oud-trainer van Vitesse schaamde zich zó erg na de degradatie met Rubin Kazan, dat hij al zijn salaris bij de Russische club wilde inleveren.

De degradatie met Rubin Kazan in dit jaar was waarschijnlijk het dieptepunt uit de trainersloopbaan van Slutsky. De grote Russische club moet in het volgende seizoen uitkomen op het tweede niveau van Rusland, waar de coach zich enorm voor schaamde. Slutsky, die zo'n anderhalf jaar trainer was van Vitesse, wilde al zijn salaris inleveren.

De coach strijkt zo'n 600.000 euro per jaar op in Kazan, maar heeft bij de beleidsbepalers van de club aangegeven voor niets te willen werken. Dat weet Sport Business Online te melden. Volgens het medium was Slutsky bereid om een jaar lang niets te verdienen, maar directeur Rustem Saimanov ging daar niet mee akkoord.

In Rusland is wel veel waardering voor de actie van de 51-jarige oefenmeester, die wel een stuk minder gaat verdienen in Kazan. Zijn salaris wordt teruggeschroefd naar zo'n 200.000 euro per jaar. Volgend seizoen hoopt Slutsky direct weer terug te keren naar de hoogste Russische afdeling.