Logo
wedden-voor-gevorderden

Surebets: Weddenschappen waarbij je niet kunt verliezen


Het klinkt te mooi om waard te zijn, maar dat is het niet. In het wereldje van voetbalweddenschappen komen zo nu en dan aantrekkelijke surebets voorbij; weddenschappen waarbij je gegarandeerd winst maakt. Het enige wat je nodig hebt is een account bij meerdere bookmakers en snelle vingers. Hoe dat werkt, leggen we je uit.

Doordat iedere bookmaker een andere notering aanbiedt voor dezelfde wedstrijd, ontstaan er zogenaamde surebets. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat het verschil tussen een notering bij bookmaker A en bij bookmaker B zo dusdanig groot is, dat je op de juiste manier altijd winst kunt behalen. In dat geval is er dus sprake van een surebet, oftewijl een weddenschap waarbij je altijd winst maakt. Een surebet klinkt echter een stuk aantrekkelijker dan dat het daadwerkelijk is: je moet namelijk enorm snel kunnen handelen en je dient een account te hebben bij meerdere bookmakers tegelijk.

Bookmakers zijn geen fan van zogenaamde surebets, maar kunnen er niet veel tegen doen. Door de onderlinge concurentie bij bookmakers en het aanbieden van duizenden wedstrijden, is het bijna onmogelijk om te voorkomen. Mochten bookmakers echter een flinke surebet tegen het lijf lopen, dan kunnen ze gezamelijk beslissen de odds aan te passen. In dat geval is het voor de speler dus de kunst om snel te handelen. Want voordat de bookmakers hun noteringen hebben aanpast, moet jij al hebben ingezet. 

Dat laatste klinkt eenvoudig, maar heeft nogal wat haken en ogen. Surebets zijn vaak pas rendabel als je veel geld inzet. Dat betekend dus dat indien je een surebet wilt gaan bewerkstelligen, je op diverse online bookmakers veel geld moet hebben staan. Mocht je jezelf dat kunnen veroorloven, pas dan biedt het mogelijkheden.

Voorbeeld surebet

Bij het verduidelijken van een surebet vergelijken we in dit voorbeeld diverse noteringen voor Ajax en Feyenoord. De volgende twee noteringen vallen ons op en vormen gezamelijk een surebet.

bijlage

Mocht je bij beide bovenstaande bookmakers geld in zetten, dan maak je altijd winst. In het geval van dit voorbeeld is dat €2.45 ongeacht welke uitkomst. We zetten €100 in op Ajax bij WilliamHill. Bij Bet365 zetten we in op een gelijkspel (31.67 euro) en op een overwinning voor Feyenoord (55.88 euro). Die inzet hebben we berekend aan de hand van een rekentooltje waar we zo op terug komen.  We kijken eerst even naar de tot stand koming van de winstgarantie:

Resultaat in geval van overwinning Ajax:

Bookmaker A: Winst = 100 * (1.9-1) = 90 euro
Bookmaker B: Verlies = 55.88 + 31.67 = 87.55 euro
Totale winst = 90 - 87.55 = 2.45 euro

Resultaat in geval van gelijk spel:

Bookmaker A: Verlies = 100 euro
Bookmaker B: Winst = 55.88 * (3.4-1) - 31.67 = 102.45 euro
Totale winst = 102.45 - 100 = 2.45 euro

Resultaat in geval van overwinning van Feyenoord:

Bookmaker A: Verlies = 100 euro
Bookmaker B: Winst = 31.67 * (6-1) - 55.88 = 102.45 euro
Totale winst = 102.45 - 100 = 2.45 euro

Hoe bereken in de inzet en hoe herken ik een surebet?

Het berekenen van je inzet bij alle twee de bookmakers is redelijk lastig. Er zijn formules voor, maar die besparen we je. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om iedere dag op de hoogte gehouden te worden van aantrekkelijke surebets. Zo zijn er websites die een overzicht bijhouden met actuele surebets, en ook exact aangeven hoe je je inzet moet verdelen over de drie bookmakers. Een voorbeeld is het Surebet overzicht van Oddsportal. Klik op de rekenmachine achter de surebet voor een berekening.

bijlage
Screenshot van de Surebet calculator op Oddsportal

De voorwaarden bij een surebet

  • Zorg voor voldoende saldo op diverse bookmakers
  • Wees scherp en handel snel. Zodra bookmakers een surebet doorhebben zullen ze hun noteringen aanpassen.
  • Check de limieten, voorkom een flink verlies doordat je niet gecontroleerd hebt of bookmaker B wel dezelfde limieten heeft als A.
  • Altijd even de regels doorlezen: voorkom verassingen.
  • Houd rekening met eventuele kosten die bookmakers rekenen voor het overboeken van  geld.

Als iets vaak te mooi is om waard te zijn, dan is het dat ook. Surebets zijn toegankelijk voor de mensen met een enorm vermogen, verspreid over diverse bookmakers en met vlugge vingers. Ons advies is dus om niet te starten met surebets, het rendament met een goede strategie levert naar onze mening meer op.