Logo
nieuws

Salarissen Eredivisie-spelers gestegen in coronajaar


Ondanks dat het coronavirus een grote rol speelde in het seizoen 2020/21, zijn de salarissen van de spelers in de Eredivisie in dat jaar gestegen. Dat kan worden opgemaakt uit het onderzoek van het Sports & Economics Research Centre van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Elk jaar wordt er door deze organisatie onderzoek gedaan naar het financiën van spelers in de Eredivisie. Het seizoen 2020/21 was voor alle clubs ontzettend waar. Samen maakte de betaald voetbalverenigingen in Nederland een verlies van zeventig miljoenen. Het toekomstperspectief voor verschillende clubs kwam zelfs in gevaar, maar gek genoeg had het geen invloed op de salarissen van de spelers.

Dat valt op te maken uit het onderzoek. Tegenover Trouw geeft onderzoeker Willem de Boer het volgende aan: De meeste clubs besloten het verlies op te vangen met hun eigen vermogen. De salariskosten stegen echter met één procent. "Er zijn veel grote verliezers, maar dat geldt niet voor een groot deel van de spelers. Dat de clubs ingeteerd hebben op het eigen vermogen is een bewuste keuze. Ze hadden het anders kunnen oplossen, door te bezuinigen op spelers, besluit De Boer.