Logo
nieuws

The Mirror: KNVB wil Guardiola als nieuwe bondscoach


The Mirror pakte zondagochtend met een wel heel opvallend nieuwtje. De KNVB zou volgens de Engelse krant Pep Guardiola na het WK als opvolger van Louis van Gaal willen hebben bij het Nederlands elftal. De voetbalbond zou al in augustus contact hebben gezocht met de Spaanse oefenmeester.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Guardiola zou zijn contract niet gaan verlengen

Volgens The Mirror is Guardiola van plan om zijn contract, dat in 2023 af zal lopen, niet te verlegen bij Manchester City. De KNVB is op dat moment juist op zoek naar een opvolger van Louis van Gaal. Na het WK in Qatar eindigt het dienstverband van de 70-jarige trainer bij Oranje. Eerder werd Ronald Koeman al genoemd als mogelijke opvolger van Van Gaal. Daarmee zou hij weer terugkeren bij het Nederlands elftal, waar hij voor zijn overstap naar FC Barcelona zo succesvol was.

Guardiola is fan van het Nederlandse voetbal

Van Guardiola is bekend dat hij een enorme liefhebber is van het zogenoemde Nederlandse 'totaalvoetbal' en veel bewondering heeft voor Johan Cruijff, die in Camp Nou als zijn mentor diende. Mocht Guardiola Manchester City daadwerkelijk verlaten is de kans groot dat de KNVB krijgt forse concurrentie van onder andere een aantal grote clubs. Het is de vraag f de voetbalbond om het gebied van salaris kan serieus concurreren met de Europese top.