Logo
nieuws

Veteraan weer transfervrij: wat wordt de volgende club van Diego Costa?


Sinds een paar weken is Diego Costa weer transfervrij. Dat betekent dat elke club de komende weken zonder een transfersom te betalen de Spaanse spits kan vastleggen. De vraag is: wie zijn de favorieten? Dit zeggen de odds.

De volgende club van Diego Costa wordt...

Besiktas. Volgens SkyBet is de Turkse topclub en regerend kampioen de favoriet (8/13). De enige club die momenteel als uitdager wordt gezien is een Braziliaanse club (2), maakt niet uit welke. Het lijkt er dus op dat de site er vanuit gaat dat het Besiktas of een volgende club in de Braziliaanse competitie wordt. Toch zijn er ook nog wat outsiders uit het buitenland waar rekening mee gehouden moet worden.

Wie zijn de outsiders?

Dat zijn er nogal wat. Tottenham en Lille (12) zijn de grootste gegadigden. Tottenham zou in Costa een mogelijk pinch-hitter kunnen zien achter Harry Kane, terwijl Lille elke scorende spits momenteel goed kan gebruiken. Ook Wolves, Marseille en Benfica (14) worden genoemd, terwijl tot slot Everton en Arsenal (18) ook nog in de gaten gehouden moeten worden. De echte topclubs zullen niet aan de deur kloppen bij Costa, maar in de groep clubs daarachter zal er nog genoeg interesse zijn in de Spaanse spits.