Logo
Formule 1

Olav Mol verdwijnt na 30 jaar als Formule 1-commentator


Olav Mol verdwijnt na dertig jaar als commentator in de Formule 1. ViaPlay kiest voor Nelson Valkenburg en expert Melroy Heemskerk als commentatoren voor de Formule 1-races vanaf 2022. Daarmee verdwijnt voor de kijker het vaste geluid van Mol als commentator, maar ook Jack Plooij als pitreporter. 

Dat maakte ViaPlay woensdagavond bekend bij Racingnews365.nl. Vanaf het volgende seizoen is de Formule 1 te zien via ViaPlay, dat de rechten over zal nemen van Ziggo. Lange tijd bleef het stil rondom de positie van Mol en Plooij, maar woensdag kwam er duidelijkheid. Nelson Valkenburg zal samen met expert Melroy Heemskerk de races van commentaar vorzien. "Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy de co-commentator", aldus de eigenaar van Nordic Entertainment Group (NENT), Peter Nørrelund. Er wordt gekozen voor een duo, daar waar Mol het de afgelopen jaren voornamelijk alleen heeft gedaan. Nørrelund vindt dat een duo daadwerkelijk iets toevoegt.

Nørrelund gaat verder: "Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad”, legt de NENT-topman uit. "We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks 15 mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland." Met commentator Valkenburg naast expert Heemskerk wordt geen onbekende van de racesport aangetrokken. Zo versloeg hij bij Eurosport WEC- en WTCR-races en in 2019 was hij bij RTL7 te horen bij de 24 uur van Le Mans.

Eerder werd Amber Brantsen aangekondigd

ViaPlay kondigde eerder al aan dat Amber Brantsen de uitzendingen rondom de Formule 1 gaat presenteren. Daarmee kwam er ook een einde aan het dienstverband van presentator Rob Kamphues rondom deze uitzendingen. Vermoedelijk zal er binnenkort meer bekend worden over analisten die de overstap naar de Zweedse rechtenhouder gaan maken. Sportmarketeer Chris Woerts gaf eerder bij Veronica Inside al aan dat ook analist Robert Doornbos betrokken zal worden bij de uitzendingen rondom de Formule 1 op ViaPlay.