Logo
nieuws

Barça ziet tóch kans om met miljoenen te smijten


FC Barcelona heeft voor de komende transferperiode geen cent te makken, maar hoopt zich deze winter toch te kunnen roeren. De Catalanen zetten hoog in en proberen Ferran Torres los te weken van Manchester City. De overstap wordt als bijna onmogelijk geacht, maar toch zien de Catalanen mogelijkheden om de 22-voudig international van Spanje naar La Liga te halen.

Volgens de Spaanse krant Sport hoopt Barcelona dat Manchester City over het hart strijkt en akkoord gaat met een transfersom van maximaal veertig miljoen euro én een uitgestelde betaling. Barça kan tijdens de aanstaande transferwindow geen uitgaven doen, mits er spelers verkocht worden. Volgend seizoen beschikt Barcelona over meer middelen.

Vraagprijs

Echter denkt City aan een transfersom van rond de 60 miljoen euro, wat het alleen nog maar moeilijker maakt. Barcelona hoopt toch profijt te hebben van de goede verhoudingen die het heeft met de Engelsen. Daarom zijn er ook al contacten gelegd om de mogelijkheden te onderzoeken. Torres zelf zou de overstap naar Camp Nou wel zien zitten. Ook met de 21-jarige Spanjaard is contact geweest.

25 miljoen euro

De aanvaller kampt momenteel met een blessure.  Anderhalf jaar geleden kwam Torres over van Valencia. Destijds betaalde City 25 miljoen euro voor de Spaans international. Sindsdien kwam Torres 43 keer in actie voor The Citizens. Daarin scoorde hij zestien keer en bereidde hij vier treffers voor.