Logo
Formule 1

Een vergelijking tussen de jaarrekeningen van Red Bull en Mercedes


In de wereld van de Formule 1 gaan honderden miljoenen euro's rond. Ondanks de coronapandemie noteerden Red Bull en Mercedes over afgelopen seizoen beide zwarte cijfers. Quote dook in de jaarverslagen van de beide Formule 1-teams en zette de verschillen op een rijtje.

De zeventien races die vorig seizoen werden verreden, leverde Mercedes een omzet van 417 miljoen euro op. Onder aan de streep hield het raceteam een nettowinst van 16 miljoen euro over. Red Bull zit bij beide bedragen lager. De werkgever van Verstappen draaide 364 miljoen euro omzet en boekte een winst van ruim tien miljoen euro.

Quote vraagt zich af of de salarissen van de coureurs verwerkt zijn in de boekhouding. Voor de 934 medewerkers van Red Bull wordt al 118 miljoen euro aan loonkosten geboekt. 'Het 1063-koppige medewerkersbestand van Mercedes was goed voor €124 miljoen aan salarissen. De tientallen miljoenen van de heren coureurs worden dus duidelijk niet in die kostenpost verwerkt', schrijft het zakenblad.

Met dank aan moedermaatschappijen

De zwarte cijfers danken Red Bull en Mercedes wel aan miljoeneninjecties van de moedermaatschappijen. Anders zouden de jaarcijfers van de twee F1-teams rood zijn.