Logo
nieuws

Van Basten zet Messi niet op shortlist voor winst van Ballon d'Or


Marco van Basten heeft Lionel Messi niet als een van zijn favorieten genoemd voor de winst van de Ballon d’Or, De drievoudig winnaar van de trofee, die maandagavond wordt uitgereikt, ziet de top drie dit jaar bestaan uit Mohamed Salah, Robert Lewandowski en Romelu Lukaku, Volgens de analist hoort Messi dit jaar absoluut niet in dat lijstje thuis.

Van Basten vertelde zondagavond bij het programma Rondo niet te begrijpen dat Messi genoemd wordt als potentiële winnaar: "Messi?", vroeg de analist aan presentator Wytse van der Goot. "Die heeft toch totaal geen goed seizoen gedraaid", vertelt Van Basten vervolgens, die daarna zijn uitbkinkers van het afgelopen seizoen opnoemt. "Salah speelt geweldig. Ik zou niet weten wie hem zou moeten verslaan. Echt indrukwekkende goals maakt hij ook, en Liverpool doet het goed", zo probeerde de analist de rest van de tafel te overtuigen van zijn keuze.

Lewandowski en Lukaku goede opties

Van Basten vindt ook dat Robert Lewandowski en Romelu Lukaku genoemd mogen worden voor de prijs. "Lukaku is zo belangrijk geweest en Lewandowski heeft natuurlijk ontzettend goed gepresteerd met Bayern München", aldus de 56-jarige voormalig profvoetballer. Aad de Mos en Ronald Waterreus, die ook aan tafel waren aangeschoven, sloten zich bij de laatste optie aan. "De belangrijkst reden waarom hij moet winnen is omdat hij vier prijzen heeft gewonnen in het afgelopen kalenderjaar", zo besluit Waterreus