Logo
nieuws

'Ajax heeft met De Boer gesproken over functie als trainer van O18'


Ajax heeft hoog in gezet tijdens de zoektocht naar een opvolger voor Dave Vos bij Ajax O18. Vos vertrok afgelopen week samen met Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay naar Rangers FC, waardoor Ajax zo snel mogelijk een opvolger nodig heeft. Voor deze functie is onder andere Frank de Boer benaderd door de Nederlandse kampioen.

Het vertrek van Vos kwam onverwachts voor de Amsterdammers. De oefenmeester van Ajax O18 besloot samen met Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay aan de slag te gaan bij Rangers, waar de Nederlanders de eerste twee wedstrijden met een overwinning hebben afgesloten. In de Europa League werd Sparta Praag (2-0) opzij gezet en daarnaast werd er zondag eenvoudig gewonnen op bezoek bij Livingston (1-3)

'De Boer en Lodeweges zijn benaderd'

Volgens Ajax Showtime zetten de Amsterdammers hoog in voor een opvolger van Vos. Zo is oud-bondscoach Frank de Boer benaderd voor een terugkeer naar de kampioen van Nederland. De Boer zou hier voor open hebben gestaan, maar tot een samenwerking is het uiteindelijk niet gekomen. Daarnaast is Dwight Lodeweges, nog assistent van Frank de Boer bij Oranje, benaderd door Ajax. Lodeweges zit zonder club na zijn vroegtijdige vertrek als assistent-trainer van PEC Zwolle. 

Gevestigde naam en affiniteit met speelwijze

Volgens Ajax Showtime zingt nu de naam van Hedwiges Maduro, trainer van Almere City O21, rond. Of de komst van de 36-jarige oud-Ajacied realistisch is, is niet duidelijk. Wel is het duidelijk dat Ajax inzet op een gevestigde naam en iemand die affiniteit heeft met de Ajax-speelwijze en manier van opleiden. Het is ook mogelijk dat Ajax intern gaat doorschuiven, mocht er geen gechikte vervanger gevonden worden.