Logo
nieuws

Koeman bereikt akkoord met FC Barcelona over ontslagvergoeding


Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een akkoord bereikt over een ontslagvergoeding. Volgens Spaanse media neemt de Nederlander genoegen met een vergoeding van 10 miljoen euro, al zou hij recht hebben gehad op 12 miljoen euro. Koeman werd een paar weken geleden ontslagen na de nederlaag op bezoek bij Rayo Vallecano (1-0).

Het contract van Koeman bij de club uit Catalonië zou nog doorlopen tot aankomende zomer. Daardoor zou Barcelona de Nederlander een bedrag van 12 miljoen moeten betalen, maar de clubleiding probeerde daar wat miljoenen van af te halen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met penibele de financiële situatie bij de huidige nummer zeven van LaLiga. Barcelona probeerde in eerste instantie een akoord te bereiken met Koeman pover een afkoopsom van 7,5 miljoen euro. Echter ging de Nederlandse trainer daar niet mee akkoord. Een paar weken na het ontslag van Koeman zijn Barcelona en de Zaandammer toch tot een akkoord gekomen. Koeman ontvangt maar liefst tien miljoen euro van de Spaanse club. Dat is twee miljoen minder dan Koeman oorspronkelijk zou krijgen. 

Xavi aan het roer

Barcelona heeft na het ontslag van de Nederlander Xavi aangesteld als opvolger. De oud-middenvelder begon goed met zijn ploeg door Espanyol met 1-0 te verslaan, maar stelde afgelopen week in de Champions League wel teleur. Barcelona speelde met 0-0 gelijk tegen Benfica, waardoor de Catalanen moeten vrezen voor uitschakeling in de groepsfase. Barcelona zal dan verder moeten in de Europa League.