Logo
nieuws

Benzema krijg forse strafeis te horen wegens afpersen van Valbuena


Karim Benzema is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en het betalen van een boete van 75.000 euro. De rechtbank in Versaille acht de Franse topschutter van Real Madrid medeplichtig aan een poging tot afpersing van zijn voormalige mede-international Mathieu Valbuena.

Benzema werd ervan verdacht dat hij Valbuena in 2015 heeft aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden. De spits van de huidige nummer een van LaLiga was destijds teamgenoot van Valbuena bij het nationale elftal van Frankrijk. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij Olympiacos, werd naar verluidt gevraagd om 150.000 euro over te maken naar een vriend van Benzama om te voorkomen dat de sekstape uit zou lekken. Benzema heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. 

De rechter acht zijn aandeel in deze zaak echter bewezen. Toch kiezen de Franse spits en zijn advocaat ervoor om in beroep te gaan: "We zijn verbaasd door deze uitspraak, zegt de adovcaat van de 33-jarige centrumspits tegenover Franse media. "Hoger beroep is noodzakelijk. Wij willen voor vrijspraak gaan", besluit de raadsman. 

Lange tijd niet bij nationale ploeg

Vlak voor het EK van afgelopen zomer werd Benzema na jarenlang afwezigheid weer geselecteerd voor de Franse nationale ploeg. Dat had alles te maken met deze zaak, aangezien Valbuena zelf ook nog een tijdje international bleef. De terugkeer van Benzema in het blauw van Les Blues hielp niet afgelopen zomer, toen de achtste finale het eindstation was voor de Fransen.