Logo
nieuws

Spaans toptalent Ansu Fati is beroofd tijdens duel van Barcelona


Tijdens het debuut van Xavi als hoofdtrainer van FC Barcelona is Ansu Fati het slachtoffer geworden van een inbraak in zijn huis. Het Spaanse toptalent, die momenteel zelf geblesseerd is, zat zaterdagavond als toeschouwer op de tribune in Camp Nou. Familieleden hoorden in het huis van Fati geluiden, waarna de politie werd gebeld. De inbrekers waren echter al verdwenen toen de politie arriveerde. Er zijn onder andere sieraden, horloges en geld meegenomen.

Dat meldt het Spaanse La Vanguardia. Het dagblad schrijft dat er rond 22.00 uur s'avonds door familieleden geluiden op de bovenverdieping werden gehoord. Vervolgens kwam de politie ter plaatse, maar dat was al te laat. Uit het huis van de familie Fati zijn er volgens Spaanse media onder meer gouden kettingen, horloges en flink wat geld verdwenen. De inbrekers bleken een van de ingangen op de bovenverdieping te hebben geforceerd. Daarnaast werd het alarmsysteem uitgeschakeld.

De Catalaanse politie sluit niet uit dat Fati is getroffen door de georganiseerde misdaad en dat hij niet per toeval het slachtoffer is geworden van de beroving. Twee jaar geleden werd de Braziliaan Arthur Melo als speler van Barcelona ook al beroofd.

Barcelona versloeg Espanyol

Tijdens de inbraak wist Barcelona de derby tegen Espanyol wel te winnen. Door een doelpunt van Memphis uit een strafschop bezorgde de Nederlander zijn nieuwe trainer Xavi hoogtspersoonlijk een droomstart. Makkelijk ging het echter niet voor de Catalanen. Espanyol kreeg meerdere honderd procent kansen, maar het zat de nummer elf van LaLiga niet mee.