Logo
nieuws

Elia voor minimum loon aan de slag bij ADO Den Haag


Eljero Elia heeft flink ingeleverd voor een terugkeer bij ADO Den Haag. De 34-jarige buitenspeler staat voor een minimum loon op de Haagse loonlijst. Vanwege de penibele financiële situatie van ADO, duurde het een tijd voordat Elia binnen gehengeld kon worden. Vorige week werd zijn rentree wereldkundig en maakte de aanvaller vrijdag op bezoek bij Telstar zijn eerste minuten weer voor ADO.

"Als je moet saneren en je haalt dan een speler als Elia, dan is dat een slecht signaal", zegt ADO-clubwatcher Jim van der Deijl (Omroep West) tegen de NOS. "ADO heeft gezocht, geschraapt en gevonden. Mensen zullen denken dat Elia voor een paar ton komt voetballen, maar hij speelt voor minimumloon. Zodra de club in handen is van de nieuwe investeerders, gaan de partijen opnieuw om de tafel om te kijken wat er qua financiën mogelijk is."

Rotte appels

Elia ontving zelf ook berichten van mensen die denken dat de dertigvoudig Oranje-international vooral uit is op geld. "Er zitten hier en daar een paar rotte appels tussen. Mensen met een vooroordeel, die denken dat ik het voor het geld doe. Nou, ik kan jullie vertellen: ik krijg bijna geen één euro. Ik wil gewoon plezier hebben. Geld zal me een worst zijn. Mensen die weten waar ik vandaan kom, hebben liefde. Maar er zijn ook een paar oelewappers die je online uitschelden. Social media-gangsters. Maar ik ben nu oud en wijs genoeg om daar niet op te reageren."