Logo
betting-nieuws

Ajax harkte al tientallen miljoenen bij elkaar in de Champions League


Ajax schreef over het boekjaar 2020/'21 een verlies van 8,1 miljoen euro, zo bleek onlangs uit het jaarverslag. Rode cijfers die voorkomen uit het coronaseizoen. Het verlies van afgelopen seizoen wordt alweer ruimschoots goedgemaakt door de prestaties van de ploeg van Erik ten Hag in de Champions League.

Uit drie wedstrijden haalde Ajax negen punten, scoorde het 11 keer en kreeg het pas één doelpunt tegen. Voor het tussentijdse rapport in de Champions League krijgen de Amsterdammers een tien met een griffel. In veel opzichten is de opmars van Ajax in de Champions League goed nieuws, het levert het Nederlandse voetbal flink wat punten op voor de coëfficiëntenlijst en de waarde van de spelers stijgen, maar bovenal wordt direct de clubklas weer aangevuld. Een overwinning in de Champions League levert 2,8 miljoen euro op. Dat is 100.000 euro meer dan vorig seizoen. 15,64 miljoen euro is het bedrag dat Ajax zonder een wedstrijd te spelen in het miljardenbal al kon incasseren. 
De vooralsnog uiterst succesvolle campagne heeft al meer dan het startgeld plus de bonussen voor de zeges opgeleverd. Volgens BNR Nieuwsradio is Ajax na drie optredens in de Champions League al verzekerd van 53 miljoen euro. Overwintering in het toernooi, dat binnen handbereik ligt, levert voor Ajax nog eens tien miljoen euro op. 

Kan Ajax de Champions League winnen?

"Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de finale te halen. Ajax moet dan natuurlijk een beetje geluk hebben met loten en een paar (topclubs, red.) moeten elkaar elimineren…", zei analist Pierre van Hooijdonk al na de 1-5 zege van Ajax op Sporting Portugal. Inmiddels zijn we alweer twee overwinningen verder en is het verwachtingspatroon verder omhoog geschroefd. Bij de bookmakers staat Ajax op plaats acht van het lijstje met favorieten. Zet je nu in op een Champions League-triomf van Ajax, dan krijg je 28 keer je inzet terug. Een plek in de finale van de Champions League levert Ajax overigens 15,5 miljoen euro op.