Logo
betting-nieuws

Voormalig Real-middenvelder werd multimiljonair door pokertoernooien


De periode van middenvelder Thomas Gravesen bij Real Madrid zal niet meer dan een voetnoot beslaan in de clubgeschiedenis van de Spaanse grootmacht. Gravesen was een noeste, hardwerkende middenvelder. Niet het type publiekslieveling zoals Xabi Alonso of Luka Modric. De Deen zal daarom ook bij velen van het netvlies zijn verdwenen. Zijn ster is in de pokerwereld echter rijzende.
Hamburg SV, Everton, Celtic en Real Madrid: met dit rijtje clubs achter zijn naam besloot Gravesen in 2009 de schoenen aan de wilgen te hangen. Hij verruilde het voetbalveld voor de pokertafel. Een carrièreswitch die, met name op financieel gebied, zeer succesvol is uitgepakt voor de oud-prof. Voor een carrière in de pokerwereld moet je naar Las Vegas en dat is dan ook de plek waar Gravesen acht jaar heeft gewoond. Hij heeft het pokerspelletje zich helemaal eigen gemaakt en een vermogen opgebouwd dat hem waarschijnlijk niet was gelukt als voetballer. 
Volgens tabbloid The Daily Star hebben de pokeractiviteiten van Gravesen hem alles bij elkaar al ruim 100 miljoen dollar opgeleverd. Met zo'n bankrekening behoor je tot de groten in de States. In het gokwalhalla van de wereld leidde Gravesen een jetset bestaan. Zijn buren waren tennis-legende André Agassi en acteur Nicolas Cage. Boodschappen deed hij in een Mercedes SLR McLaren ter waarde van een half miljoen dollar. Samenwonen deed hij met het Tsjechische model Kamila Persse. 
Inmiddels is hij weer teruggekeerd naar zijn thuisland Denemarken en is zijn leven in een rustiger vaarwater terechtgekomen. Tijdens zijn voetbalcarrière baarde Gravesen opzien door vuurwerk af te steken in de ruimte van de fysiotherapeut. "Hij was gewoon een ander soort man... iemand die in een groep, nou ja, je zou proberen hem te vermijden", zei voormalig teamgenoot bij Everton, James McFadden over Gravesen in 2018.