Logo
betting-nieuws

Oekraïense speler verdacht van matchfixing na klappen voor goal tegenstander


Een speler die uitkomt op het tweede niveau in Oekraïne heeft zich een hoop commotie op de hals gehaald door te juichen voor de tegenstander. Vitaliy Boyko van Kremin Kremenchuk wordt daardoor zelfs verdacht van matchfixing. 

Opheft in het Oekraïense voetbal, want juichen voor de tegenstander, dat doe je niet. En dus is de Oekraïense KNVB een onderzoek gestart naar een wedstrijd op het tweede niveau, onze Keuken Kampioen Divisie. Daar liet Vitaly Boyko zijn handen de lucht in gaan nadat de tegenstander had gescoord. Een zaak die tot op de bodem moet worden uitgezocht. 
Gelukkig vonden ze bij de voetbalbond dat er ook weinig mis was met het gedrag van Boyko. Je zou het namelijk ook kunnen uitleggen als een reactie van teleurstelling. Toch doemden er al snel geruchten op van matchfixing. Daar was geen sprake van, legt de hoofdrolspeler uit aan de plaatstelijke media. "Ik was niet blij met de goal, nee. Hoe kun je blij zijn met een goal van de tegenstander als je daarvoor 20 uur in de bus hebt gezeten? Ik heb de wedstrijd teruggekeken. Iedereen maakt fouten. Misschien deed ik het uit vermoeidheid."
Een storm in een glas water dus. Oordeelt u zelf: dit heeft toch niets te maken met matchfixing?