Logo
betting-nieuws

Drie redenen waarom Ajax wint van Borussia Dortmund


De vorige twee tegenstander waren van een gelijkwaardig niveau. Nu wacht Ajax een serieuze krachtmeting. Na Bayern München komt de beste ploeg van Duitsland naar Amsterdam. Drie redenen waarom Ajax wint van Borussia Dortmund.

Thuisvoordeel Ajax 

Het is thuisvoordeel is weer terug in het voetbal. Ajax kan in een uitverkochte Johan Cruijff Arena aantreden tegen Borussia Dortmund. In de Premier League is ook statistisch vastgesteld dat het publiek effect heeft op het spel. Uit de eerste zeven speelronden in de Engelse competitie met volle stadions bleek dat er meer thuis- dan uitwedstrijden werden gewonnen. "Van de tot nu toe 70 gespeelde wedstrijden is 40% gewonnen door de thuisploeg en 31% door de uitploeg. Vorig seizoen wonnen juist de bezoekende teams maar liefst 46% van de wedstrijden in de eerste zeven rondes", schrijft het Algemeen Dagblad. Aangezien Ajax na het duel naar Dortmund toe moet is een goed resultaat wenselijk. Het tweeluik met de Borussen is cruciaal voor de Champions League-ambities van de Amsterdammers. Het eerste Champions League-duel van deze campagne in eigen huis werd met 2-0 gewonnen. Erik ten Hag en zijn ploeg zullen zich willen vastklampen aan dit resultaat.

Latino's terug in selectie

Ten Hag kan tegen Dortmund weer beschikken over de Latino's in zijn selectie. Edson Alvarez, Antony, Licha Martínez en Nicolas Tagliafico zijn allemaal beschikbaar. Vooral in de Champions League kan Ajax de grinta van deze spelers goed gebruiken. Daarnaast verkeert Antony in de vorm van zijn leven en zal hij met een rugzak vol zelfvertrouwen aan de aftrap staan dinsdagavond. De buitenspeler luisterde zijn debuut bij Brazilië namelijk op met een treffer.

Ten Hag heeft wat te kiezen

Een brede, kwalitatief goede selectie is een vereiste om de knock out-fase van de Champions League te bereiken. Voor Nederlandse begrippen is de groep waar Ten Hag mee mag werken zowel in de breedte als kwalitatief absolute top. Ten Hag heeft zodoende wat te kiezen voor het treffen met Dortmund. Hij moet een keuze gaan maken tussen twee Oranje-internationals. Een luxeprobleem waar alleen de Ajax-trainer over kan meepraten. Steven Berghuis floreerde op de nummer tien-positie toen Davy Klaassen eruit lag met een blessure. Klaassen speelde daarentegen weer alle interlands met Oranje de afgelopen periode. Het is voor de coach in ieder geval een fijne gedachte om één van die twee achter de hand te hebben in een topwedstrijd als deze. 

dortmund-heeft-haaland-terug-ajax-blijft-licht-favoriet-in-thuisduel
betting-nieuws

Dortmund heeft Haaland terug; Ajax blijft licht favoriet in thuisduel

Ajax staat voor een cruciaal tweeluik met Borussia Dortmund in de Champions League. De Amsterdammers...

Lees meer