Logo
betting-nieuws

Van Gerwen underdog in duel met nummer één van de wereld Gerwyn Price


Vijfvoudig Europees kampioen Michael van Gerwen neemt het in de kwartfinale van het EK op tegen Gerwyn Price. Price is de huidige nummer één van de wereld en dus is Van Gerwen de underdog vanavond.
Van Gerwen heeft de smaak te pakken op de European Darts Grand Prix. Zaterdag veegde Van Gerwen de vloer aan met James Wade. Hij won het duel afgetekend met 10-4. Van Gerwen hoopt die vorm mee te nemen naar de kraker tegen Price. De man uit Wales kende eveneens een makkelijke achtste finale. Price won met 10-3 van Adam Gawlas. 
De status van de onverslaanbare is Van Gerwen al een tijdje kwijt. Toch beschikt hij nog altijd over voldoende zelfvertrouwen en vindt Van Gerwen dat zijn tegenstanders nog altijd bang voor hem moeten zijn. De bookmakers baseren hun oordeel niet zozeer op de uitspraken van het Nederlandse dartsfenomeen, maar kijken vooral naar de recente prestaties. 

Verhoudingen gedraaid tussen Van Gerwen en Price

Vorige week moest Van Gerwen bijvoorbeeld nog zijn meerdere erkennen in Danny Noppert op de World Grand Prix. Hij werd daar al vroegtijdig uitgeschakeld door zijn landgenoot. Noppert toonde andermaal aan dat Van Gerwen niet meer onaantastbaar is. De verhoudingen in het darten zijn veranderd en dat is ook terug te zien in de noteringen voor de kwartfinale tussen Van Gerwen en Price. 
Van Gerwen is namelijk de underdog zondagmiddag. Plaats Price zich voor de halve finale van het EK, dan ontvang je 1,77 keer je inzet terug. Weet Van Gerwen door te stoten naar de halve eindstrijd, dan keert de bookmaker 2,06 keer je inzet uit. Price is dus de favoriet. De Nederlander won al 22 keer van de Welshman, maar Price won drie van de laatste vier confrontaties.