Logo
nieuws

Zahavi doet met PSV-salaris niet onder voor Ajax-vedetten


Het salaris van PSV-spits Eran Zahavi is op straat komen te liggen door een vonnis dat door de FIFA is gepubliceerd. Het gaat om een vonnis over een conflict dat Zahavi had met zijn vorige club Guangzhou City FC dat is ingezien door Voetbal International.

Zahavi kwam vorig jaar naar Eindhoven nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese topclub. De spits werd opgeroepen voor de Nations League-duels van Israël, maar Guangzhou wilde de speler niet afstaan wegens het rondwoekerende coronaregels. Omdat Zahavi volgens de Chinese overheidsregels minimaal vijf dagen in quarantaine zou moeten bij terugkomst in het land, hoefde Guangzhou van de FIFA Zahavi niet af te staan aan Israël. Het leidde uiteindelijk tot een breuk waarna Zahavi onderdak vond bij PSV. 

De Israëlier verdiende in één jaar tijd - mede door riante bonussen - negen miljoen dollar bij Guangzhou. Aan dat soort bedragen kan PSV niet tippen, maar het salarishuis van de Eindhovenaren doet weinig onder voor dat van de concurrent uit Amsterdam. Ajax verhoogde het salarisplafond om mee ieder jaar mee te kunnen doen in de Champions League. Naar verluidt ontvangt Sebastién Haller vijf miljoen euro op jaarbasis. Zahavi valt ook in deze categorie spelers. Hij verdient zelfs meer dan vedette Mario Götze. 

3 miljoen euro per jaar voor Zahavi

Het contract van Zahavi loopt na dit seizoen af. In twee jaar tijd strijkt Zahavi zes miljoen euro op. PSV heeft de beloning voor de ervaren schutter in tweeën gehakt. Zahavi ontvangt gedurende zijn contractperiode twee miljoen euro. Daar bovenop heeft de aanvaller al vier miljoen euro tekengeld ontvangen. Samen maakt dat zes miljoen euro verdeeld over twee seizoenen, schrijft VI