Logo
betting-nieuws

Het riante vermogen van FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren


Door de recente overname van Newcastle United door Arabier Mohammad bin Salman laait de discussie weer op over de wenselijkheid van vermogende zakenmannen die de baas worden van een voetbalclub. In Nederland zijn deze constructies op één hand te tellen. De bekendste en meest succesvolle is die van FC Utrecht, waar Frans van Seumeren een flinke vinger in de pap heeft.

Wie betaalt die bepaald en dus liet Van Seumeren vorig seizoen zijn supportershart spreken. Hij sprak de ambitie uit om met FC Utrecht de top drie te gaan aanvallen. Een uitspraak die meerdere keren als een boomerang terug in zijn gezicht kwam. Utrecht bleek, onder leiding van John van den Brom, nog niet bij machte om een stabiele top vier-club te worden. "FC Utrecht wordt geen landskampioen. Maar een aanval op de top-3 moet lukken’’, zei Van Seumeren vorig jaar ten overstaan van Quote. 

Sinds 2008 bemoeit Van Seumeren zich met de gang van zaken van zijn geliefde club. Hij kocht toen voor 16 miljoen euro 63% van de aandelen. In 2013 werd hij voor 99% aandeelhouder van de Utrechters. Het is niet bekend hoeveel Van Seumeren bij heeft moeten leggen voor de rest. Wel schreef Quote toenertijd dat hij al 35 miljoen euro in de club had gepompt. Bijna tien jaar later zal dat bedrag een stuk hoger zijn, maar Van Seumeren kan het missen. 

Vermogen Frans van Seumeren

In een lijst die Quote vorig jaar samenstelde neemt de familie Van Seumeren een respectabele positie in. De eigenaar van FC Utrecht stond op de 39ste plek van de 50 rijkste families. Het vermogen? Dat was met 2,8% gezakt, toch kwam het uit op zo'n 350 miljoen euro. 

Van Seumeren kan alleen nog niet tippen aan de eigenaren uit de Premier League. Daar is Mohammad bin Salman met een vermogen van 320 milard pond nu de rijkste. In de top tien rijkste eigenaren van de Premier League is de ondergrens 5,2 miljard pond.