Logo
betting-nieuws

Deze scheidsrechters gaven tot nu toe de meeste kaarten in de Eredivisie


De Eredivisie wordt komend weekend weer hervat met de negende speelronde met onder meer de Gelderse derby tussen N.E.C en Vitesse. Allard Lindhout is de aangewezen persoon om dit duel in goede banen te leiden. Lindhout deed het in de wedstrijden waar hij de leiding had rustig aan met de kaarten, maar wie gaf tot nu toe de meeste kaarten in de Eredivisie?

Het is een slechts kwestie van tijd voordat de wedoptie om in te zetten op het aantal kaarten in een wedstrijd naar Nederland komt. In Engeland is het al gebruikelijk om in te zetten op het aantal kaarten en worden de scheidsrechters ook zorgvuldig onder de loep genomen. Het aantal kaarten dat een scheidsrechter geeft zegt nog niet zoveel over hoe streng hij is. Het is namelijk per wedstrijd afhankelijk hoe streng een arbiter moet optreden. Bij N.E.C. - Vitesse zijn zondag de belangen groot. De scheidsrechter zal vroeg in de wedstrijd een duidelijke grens willen trekken om zo de emoties niet de overhand te laten nemen en spelers te behoeden van onnodige gele kaarten. 

Makkelie koploper in de Eredivisie

Het vraagt om een andere benadering dan bij respectievelijk PEC Zwolle - Heracles Almelo. Lindhout floot tot nu toe vijf keer een Eredivisie-wedstrijd. Daarin gaf de arbiter 14 keer een gele en twee keer een rode kaart. Ook wees hij twee keer naar de stip voor een strafschop. Met het totaal aantal kaarten van 16 komt Lindhout nog niet in de buurt van de koploper na acht Eredivisie-speelronden. Danny Makkelie floot één duel meer dan Lindhout en trok al 26 keer een gele kaart. Makkelie toonde nog geen enkele rode kaart en gaf ook nog geen strafschop. 

Bas Nijhuis maakt zijn reputatie als scheidsrechter die veel laat doorgaan vooralsnog helemaal waar. Nijhuis floot samen met Makkelie de meeste wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe. Waar Makkelie in zes duels 26 keer een gele prent toonde, trok Nijhuis pas 12 keer een gele kaart en geen enkele rode. 

De bookmakers zetten een hoge notering neer voor N.E.C. voor de derby tegen Vitesse. Een zege van de Nijmegenaren in de burenruzie levert 3,00 keer je inzet op. Wint Vitesse in De Goffert, dan ontvang je 2,29 keer je inleg terug.