Logo
betting-nieuws

Bookmakers komen met opvallende naam voor trainerspost Barça


Nee, met de overwinning op Levante heeft Ronald Koeman zijn job bij Barcelona nog niet gered. Het is zeer de vraag of hij daar wel toe in staat is. Op de achtergrond wordt er volop gespeculeerd over de volgende Barcelona-trainer. De bookmakers schuiven een opvallende naam naar voren.

Er zijn een aantal die al vaker en nu opnieuw in verband worden gebracht met het hoofdtrainerschap bij FC Barcelona. Na het gelijkspel tegen Cádiz zwengelde de kritiek aan en doemden er steeds meer kandidaten op. Volgens Spaanse media is Roberto Martinez de trainer die een streepje voor heeft bij voorzitter Joan Laporta. De Spaanse coach ligt echter nog vast tot en met het WK van 2022 bij de Belgische voetbalbond. Daar werkt Martinez samen met topspits van weleer Thierry Henry. De Fransman heeft een verleden bij Barcelona en dus zal Martinez, wanneer de Catalanen bij hem aankloppen niet schromen om hem mee te nemen naar zijn volgende klus. Dat is nog toekomstmuziek, want het lijstje met mogelijk opvolgers met Koeman is vrij lang. 

Garcia past in het profiel van Laporta

De nieuwste naam die daar aan kan worden toegevoegd is Oscar Garcia, huidig trainer van Stade Reims. Na Martinez en clublegende Xavi Hernandez is Garcia de derde in de rij op het moment dat Koeman ontslagen wordt. Garcia kent de club goed. Hij droeg als speler twee periodes het shirt van Barcelona. Na zijn spelerscarrière kwam hij aan het roer bij het hoogste team van de jeugdafdeling. Daarme wee was Garcia erg succesvol. Hij won de División de Honor, de Copa de Campeones en de Copa del Rey Juvenil. Tevens was hij assistent-trainer van Johan Cruijff bij het Catalaanse efltal. Garcia past wat dat betreft precies in het profiel dat Laporta voor ogen heeft.