Logo
betting-nieuws

Deze week wordt bekend welke tien bookmakers toetreden tot de Nederlandse gokmarkt


De datum waarop de gokmarkt gelegaliseerd wordt komt steeds dichterbij. Buitenlandse aanbieders van kansspelen zullen toetreden tot de Nederlandse markt, waaronder grote partijen die reeds bekendheid genieten onder een grote groep gokkers. Deze week wordt bekend om welke wedkantoren het gaat.

TOTO, onderdeel van het staatsbedrijf de Nederlandse Loterij, was vooralsnog de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland. Daar komt per 1 oktober verandering. Door regulering van de gokmarkt wordt het voor buitenlandse aanbieders van kansspelen mogelijk om hun diensten aan de Nederlandse speler aan te bieden. Voorheen gebeurde dat ook al, maar was het strafbaar, omdat deze buitenlandse partijen niet beschikten over een benodigde vergunning. Lang opereerden deze bookmakers onder de rader, omdat ze niet aan regels gebonden waren. Die zijn er nu wel en vastgelegd in de Wet Kansspelen op Afstand. Deze wet treedt per 1 oktober in werking. 

'Bet365 treedt toe tot Nederlandse markt'

Niet ieder wedkantoor komt in aanmerking voor een vergunning. Doordat een aantal in het verleden de spelregels overtraden, moeten ze op het strafbankje wachten op een vergunning. Er worden deze week tien buitenlandse aanbieders van gokspellen toegelaten tot de markt. Welke bookmakers dit zullen zijn, is nog afwachten. Achter de schermen wordt gefluisterd dat Bet365 één van de partijen is die een Nederlandse tak opricht. Bet365 zit in een luxepositie ten opzichte van de bookmakers die nog minimaal een half jaar moeten wachten voordat ze een vergunning krijgen. Naar schatting spelen meer dan 800.000 Nederlanders bij lllegale aanbieders. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming heeft de internationale goksites deze week opgeroepen onmiddellijk te stoppen met het aanbieden van online kansspelen op de Nederlandse markt, anders kunnen ze torenhoge boetes verwachten.