Logo
betting-nieuws

Wedstrijd Van Barneveld verdacht van matchfixing: 60.000 euro ingezet


Raymond van Barneveld heeft vorig jaar vroegtijdig een toernooi afgebroken nadat er signalen van matchfixing binnenkwamen over een wedstrijd die hij speelde tegen Martin Adams. Bij één wedkantoor werd 60.000 euro ingezet op het duel.

Als alternatief voor de fysieke toernooien gingen de darters vorig jaar achter de webcam de strijd met elkaar aan. Bookmakers boden ook de mogelijkheid om op die wedstrijden in te zetten. Van Barneveld werd tegen Adams van het bord gegooid met 5-0. Het gemiddelde per beurt was slechts 65 punten. Na de klinkende zege van Adams op Van Barneveld ontving de toezichthouder matchfixing verdachte signalen van uitzonderlijk hoge inzetten op deze wedstrijd. 

In Spanje en Nigeria zette accounts bij 10.000 euro in op winst van Adams. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat er ook in Australië extreem veel werd ingezet op de webcamwedstrijd. Waar er tijdens dat toernooi gemiddeld zo'n 700 per duel werd ingezet bij de Australische bookmaker, kwam dat bij Van Barneveld tegen Adams uit op zo'n 60.000 euro. 

"Stond volledig in de stress te gooien"

Vlak voor aanvang van het duel verschoven de odds dusdanig dat de favorietenrol van Van Barneveld naar Adams ging. In de podcast Gefixt doet Van Barnveld zijn verhaal over de verdachte wedstrijd. "Van alles spookte door mijn hoofd. Want ja, als ik dadelijk verlies, krijg ik de hele wereld over me heen", aldus de darter in Gefixt. "Ik stond volledig in stress te gooien. Dat bleek ook wel, want ik raakte werkelijk niks."

Van Barneveld kreeg een paar minuten voordat hij begon met gooien te horen dat er flink was ingezet op verlies van hem. Om alle schijn van matchfixing weg te nemen rondom zijn persoon stapte Van Barneveld vervolgens uit het toernooi.