Logo
betting-nieuws

Dit kunnen de Nederlandse clubs verdienen in de Conference League


Feyenoord trapte de Nederlandse Conference League-campagne af met een gelijkspel op bezoek bij Maccabi Haifa. AZ en Vitesse beginnen donderdag aan hun avontuur in het derde toernooi van Europa. Valt er voor de Nederlandse clubs nog wat te verdienen in de Conference League? 

Vooropgesteld: de clubs worden niet afgescheept met een fooi. Het loont wel degelijk om zo ver mogelijk te reiken in de Conference League. Daarnaast neemt Feyenoord het bijvoorbeeld op tegen Union Berlin, een aansprekende tegenstander en op dit moment de nummer acht van de Bundesliga. De publieke belangstelling zal er daarom ook niet minder om zijn. Volle stadions zorgen voor inkomsten, maar de beloningen voor overwinningen en kwalificatie voor de knock out-fases zijn lucratief. 

Half miljoen euro voor een overwinning

AZ sprak al de ambitie om als groepshoofd door te gaan naar de volgende ronde. Slaagt AZ in die missie, dan kan de club een aardig som geld bijschrijven. De groepswinnaar in de Conference League ontvangt een bonus van 650.000 euro. De club die tweede wordt in de groep krijgt een extraatje van 325.000 euro. Dat zijn serieuze bedragen voor clubs als AZ, Feyenoord en Vitesse. Van dat geld zouden bijvoorbeeld salarissen betaald kunnen worden van spelers die wat extra's toevoegen aan de selectie.

Een overwinning in de Conference League levert 500.000 euro op. Feyenoord is al verzekerd van 166.000 euro na het gelijke spel tegen Maccabi Haifa. De winnaar van de Conference League ontvangt 8,9 miljoen euro.