Logo
betting-nieuws

Drie redenen waarom je moet inzetten op een overwinning van Ajax tegen Sporting Portugal


Voor Ajax staat vanavond het eerste echte topduel van dit seizoen op het programma. Volgens Erik ten Hag en zijn aanvoerder Dusan Tadic is Ajax klaar voor de strijd met Sporting Portugal. Ook de bookmakers neigen naar een overwinning in Amsterdams voordeel. Wij zetten drie redenen op een rij waarom je moet inzetten op een zege van Ajax.  

Aantrekkelijke notering voor overwinning Ajax

Met de terugkeer van het publiek in de stadions, is er ook weer sprake van een thuisvoordeel. Ajax weet zich in Portugal gesteund door 1200 supporters. De bookmakers laten zich vrijwel altijd beïnvloeden door wie er uit of thuis speelt. Voor het treffen tussen Sporting Portugal en Ajax is er iets bijzonders aan de hand. Ondanks de grote status van Sporting in Portugal, het is immers de regerend kampioen, krijgt die club een hogere notering voor een overwinning dan Ajax. Zet je in op een overwinning van Ajax, dan ontvang je meer dan 2,20 keer je inzet terug. Wint Sporting Portugal, krijg je 3,60 keer je inleg terug. 

Afwezigen bij Sporting Portugal

Ajax mist een sterkhouder in de persoon van Davy Klaassen. Sporting Portugal mist er twee en één daarvan is de topscorer van het afgelopen seizoen. Pedro Gonçalves is er vanavond niet bij. Wie moet dan de doelpunten maken voor Sporting? Afgelopen weekend was dat vleugelspits Nuno Santos. Paulinho stond in de punt van de aanval, was vorig seizoen goed voor zes competitiedoelpunten, maar behoort niet tot de selectie. Gonçalves wist in de vier duels die hij meedeed al vier keer het doel te vinden. 

Haller in bloedvorm

Waar Sporting het moet doen zonder de nummer één spits, begint de bekritiseerde aanvalsleider van Ajax juist warm te draaien. Sebastién Haller nam zijn goede vorm van de interlandperiode mee naar de Eredivisie. Nadat hij twee keer trefzeker was voor Ivoorkust in een WK-kwalificatieduel met Kameroen, was Haller afgelopen weekend tegen PEC Zwolle opnieuw goed voor twee doelpunten. Met deze cijfers zal Ten Hag er niet aan twijfelen om hem weg te halen uit de spits ten faveure van bijvoorbeeld Dusan Tadic. Een doelpunt van Haller tegen Sporting Portugal levert ook nog eens 2,70 keer je inzet op vanavond.