Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Bookmakers: Ajax heeft beste papieren voor overwinning in Lissabon


De afwezigheid van Davy Klaassen hangt als een schaduw over het duel van Ajax met Sporting Portugal heen. Klaassen toonde een geweldige vorm tijdens de interlands met Oranje, maar keerde geblesseerd terug bij zijn club. Een aderlating voor Erik ten Hag, maar ook zonder Klaassen moet Ajax kunnen winnen van de Portugezen volgens de bookmakers. 

Zonder bovenmatige inspanning wist Ajax zaterdag PEC Zwolle van zich af te schudden. Sebastién Haller verzorgde met twee doelpunten de hele Amsterdamse productie. De Ivoriaanse spits zit lekker in zijn vel, want hij was namens zijn land in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen ook al twee keer trefzeker. Er staat dit keer wel een groen vinkje achter zijn naam dus kan Haller vanavond zijn Champions League-debuut maken voor Ajax. Steven Berghuis zal de plek achter Haller van Klaassen innemen. 

De personele zorgen zijn bij Rúben Amorim, de coach van Sporting Portugal, nog wat groter. Pedro Gonçalves, goed voor 23 doelpunten afgelopen seizoen, moet het duel aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast mist Amorim in zijn aanvoerder Sebastián Coates nog een sterkhouder vanwege een schorsing. De topper tegen FC Porto, een duel met een hogere intensiteit dan het treffen tussen PEC Zwolle en Ajax, eindigde afgelopen weekend in een gelijkspel: 1-1. Opvallend is dat Porto slechts één doelpoging tussen de palen wist af te leveren. Het zegt iets over de defensieve kwaliteit van de Portugese kampioen. Zelf kwam Sporting tot vijf schoten op doel in de kraker. 

Ajax licht favoriet

Sporting geeft dus weinig weg aan de tegenstander en Ajax zal daarom zuinig om moeten gaan met de kansen die het krijgt. De bookmakers zijn niet erg uitgesproken voor dit duel, maar rekenen Ajax tot de lichte favoriet. De noteringen zijn bovenal aan de hoge kant. Een Amsterdamse overwinning op Portugese bodem levert ruim 2,20 keer je inleg bij de bookmakers. Wint Sporting van Ajax, dan ontvang je 3,40 keer je inzet terug. Voor een gelijkspel staat een notering van 3,60.