Logo
betting-nieuws

Meer dan duizend arrestaties voor illegaal gokken tijdens EK voetbal


1400 mensen die zich bezighielden met illegaal gokken zijn afgelopen zomer gearresteerd tijdens het EK voetbal. Het gaat om mensen uit Europa en Azië. Internationale politieorganisatie Interpol meldt dat er 6,7 miljoen euro in beslag is genomen. 

Voor zich zover bekend hebben de illegale gokpartijen geen invloed gehad op het verloop van de wedstrijden. Bij invallen in Europa en Azië zijn computers en mobiele telefoons in beslag genomen. De gokactiviteiten van de criminelen hadden een een totale waarde van zo'n 393 miljoen euro.

"Terwijl de meesten van ons naar het EK keken als fans, hadden honderden gespecialiseerde agenten in 28 landen hun vizier gericht op georganiseerde criminele organisaties die miljoenen euro’s wilden verdienen met illegaal gokken en geld witwassen”, laat Interpol in een statement weten. 

Vanuit het Hongkong werd een goksyndicaat aangestuurd die werd geleid door de Chinese maffia. Er werden daar zo'n achthonderd mensen opgepakt. Bij de politieactie werd 2,3 miljoen euro in beslag genomen. 

In Europa werd met name vanuit Italië op illegale wijze ingezet op de EK-wedstrijden. Interpol legde beslag op 1,3 miljoen euro in dat land. Er werden 280 gokkantoren gecontroleerd.