Logo
nieuws

'Ajax en PSV willen miljoenen neerleggen voor 17-jarig toptalent uit Zweden'


Het seizoen is pas net onderweg, maar Ajax en PSV kijken nu al hoe ze hun selectie nog verder kunnen versterken in de winterperiode. Daarbij is het oog van de beide topclubs uit Nederland gevallen op Williot Swedberg, een 17-jarige middenvelder uit Zweden. Het toptalent verlengde onlangs wel zijn contract, waardoor hij nu enkele miljoenen moet kosten.

Over de loopbaan van Swedberg valt maar weinig te zeggen, want de middenvelder is pas 17 jaar oud. Dat Ajax en PSV in dit stadium al interesse hebben, zegt wel iets over de potentie die Swedberg in Zweden tentoonspreidt. De centrale middenvelder staat in Zweden dan ook te boek als één van de grootste talenten die het land momenteel heeft. Volgens Expressen zijn er inmiddels scouts van Ajax en PSV naar Hammarby IF gestuurd, om Swedberg onder de loep te nemen. Dit seizoen kwam hij al 25 keer in actie, trof hij drie keer doel en leverde hij twee assists af.

Swedberg had lange tijd een contract tot slechts november van dit jaar, maar onlangs is deze opengebroken en verlengd tot medio 2024. Hierdoor moeten Ajax en PSV de portemonnee gaan trekken, willen ze eventueel aanspraak kunnen maken op zijn diensten. De verwachting is dat Swedberg, ondanks het feit dat hij pas 17 jaar is, zo'n twee tot vier miljoen euro moet kosten. Durf jij nu al in te zetten op een transfer van deze piepjonge middenvelder?