Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Aantrekkelijke notering voor Feyenoord: twee keer je inzet terug bij winst Rotterdammers


Feyenoord begint vanavond als licht favoriet aan het duel met Maccabi Haifa. Ook zonder sterspeler Alireza Jahanbaksh maakt Feyenoord de grootste kans op een overwinning volgens de bookmakers.

Door een coulante regeling voor Europese clubs kon Feyenoord afgelopen weekend vrijaf nemen. Zodoende hebben de mannen van Arne Slot zich goed kunnen voorbereiden op de openingswedstrijd in de Conference League. Tegenstander Maccabi Haifa kwam afgelopen weekend wél in actie en heeft twee dagen voorbereiding gehad op het treffen met de Rotterdammers. Maccacbi Haifa won met 2-1 van Bnie Sakhnin. Feyenoord verloor de laatste competitiewedstrijd. Voor het begin van de interlandbreak was FC Utrecht met 3-1. Hoe lang die nederlaag nog nadreunt zal vanavond uitwijzen. Slot moet in ieder geval puzzelen voorin. 

Door de afwezigheid van Jahanbaksh kan nieuweling Cyril Dessers zich opmaken voor een basisplaats. Slot liet op de afsluitende persconferentie doorschemeren dat Bryan Linssen waarschijnlijk uitwijkt naar de positie van rechteraanvaller. De trainer gaf ook aan dat hij beschikt over de smalste selectie uit de clubhistorie van Feyenoord. Groepswinst wordt daarom niet realistisch geacht binnen de muren van De Kuip. In Maccabi Haifa treft Feyenoord de kampioen van Israël van vorig seizoen. Maccabi Haifa stond na de reguliere competitie bovenaan en was ook de sterkste in de kampioenspoule. Dat in ogenschouw meegenomen, kan Feyenoord haar borst natmaken. 

Lagere notering voor Feyenoord

De cijfers van Feyenoord in Europa dit seizoen zullen daarentegen wat angst in boezemen bij de tegenstander van vanavond. Feyenoord kwam al 17 keer tot scoren in de eerste drie voorrondes van de Conference League. Het laatste duel met Elfsborg ging weliswaar verloren, maar Feyenoord had zich met een 5-0 overwinning in De Kuip op de Zweden zich al verzekerd van een uitstekende uitgangspositie. De bookmakers geven iets meer dan 2,00 keer je inleg terug bij een uitzege van Feyenoord. Wint Maccabi Haifa, dan ontvang je meer dan 3,30 keer je inzet terug.