Logo
betting-nieuws

Waarom Feyenoord morgen al in actie komt (en niet op donderdag)


Het avontuur van Feyenoord in het hoofdtoernooi van de Conference League kent een ongebruikelijk begin. De Rotterdammers spelen hun openingswedstrijd niet op de 'normale' donderdag, maar nemen het morgen al op tegen Maccabi Haifa. Hoe dat zo komt, lees je hieronder. 

Het competitieduel van Feyenoord met Heracles Almelo werd geschrapt. Feyenoord reisde vandaag namelijk al af naar Israël. Gezien het tijdstip van de wedstrijd tegen Maccabi Haifa zat er wel weinig tijd tussen deze twee duels anders. Er wordt dinsdagmiddag al om 16.30 uur afgetrapt in het Sammy Oferstadion. Dat is de reden waarom het duel met Heracles Almelo op een ander moment wordt ingehaald. De reden waarom Feyenoord morgen al in actie komt tegen Maccabi Haifa en niet op donderdag, de dag waarop alle duels in de Conference League worden afgewerkt, is omdat donderdag Israël een nationale feestdag viert: Jom Kipoer. 

Feyenoord is in de Conference League ingedeeld in Groep E samen met Slavia Praag, Union Berlin en dus Maccabi Haifa. Als middenmoter uit de Bundesliga is Union Berlin in deze groep favoriet om eerste te worden. In hoeverre Feyenoord verplicht is om door te gaan valt nog moeilijk te zeggen. De ploeg van Arne Slot kende een uitstekende aanloop naar het hoofdtoernooi, maar de tegenstanders in de groepsfase zullen van een ander niveau zijn. Een aderlating voor het duel van morgen met Maccabi Haifa is het ontbreken van Iraniër Alireza Jahanbaksh. Hij speelt niet mee omdat Israël niet erkend wordt door Iran. De Iraanse regering deelt straffen uit wanneer sporters alsnog in actie komen tegen Israëlische tegenstanders. 

Weet Feyenoord de eerste editie van de Conference League te winnen, ontvang je op dit moment bij de bookmakers 20 keer je inzet terug. Favoriet voor de eindzege is Tottenham Hotspur met een notering van 5,00. Spurs wordt op de voet gevolgd door AS Roma met een notering van 6,00. Daarna volgt het Franse Rennes met een notering van 16,00. De indrukwekkende reeks in de voorrondes heeft dus ook indruk gemaakt op de bookmakers. Op basis van de noteringen is Feyenoord de vierde club die in de ogen van de wedkantoren de meeste kans maakt op het winnen van de Conference League.