Logo
nieuws

De rijkste voetballer ter wereld die ooit bij Leicester City onder contract stond


Faiq Bolkiah schopte het nooit tot een echte profvoetballer, maar is waarschijnlijk wel de rijkste speler die ooit bij een profclub onder contract heeft gestaan. Hij deed ervaring op in de jeugdopleiding van Leicester City en Maritimo. Het waren uitstapjes die hij waarschijnlijk nooit had meegemaakt, als hij niet zo rijk was geweest.

We hebben het namelijk over een erfgenaam van het Bruneise koningshuis. Om precies te zijn de zoon van Jefri Bolkiah, de prins van Brunei. Geboren in zoveel rijkdom is er weinig om zorgen over te maken, laat staan over geld. Bolkiah probeerde door te breken als profvoetballer, maar miste de kwaliteit om het ver te schoppen. Bolkiah is nu vooral weer de 'zoon van' in plaats van het familielid met aanleg om wellicht profvoetballer te worden. Hij zal een bescheiden loon hebben ontvangen toen hij in de jeugdopleiding van Leicester City actief was, maar het was geld dat hij niet nodig had. 

Naar schatting van The Sun beschikt Bolkiah over een vermogen zo'n 15 miljard euro. Het staat niet vast dat hij dat bedrag ook netto op de bank heeft staan. Als lid van de familie kan hij er in ieder geval aanspraak op maken. Op het internet zijn nog wel sporen terug te vinden van de kortstondige carrière als veelbelovend talent. Bolkiah maakte namelijk deel uit van de selectie van Leicester City voor spelers onder de 19 jaar die in het seizoen 2016/'17 deelnam aan de Youth League. 

De familie heeft een voorliefde voor bijzondere hobby's. Zo mag Faig graag een balletje trappen met zijn tijger, die hij bezit als huisdier. Vader Jefri Bolkiah is goed in het verzamelen van auto's. Naar verluidt beschikt hij over een collectie die 2300 sportauto's beslaat. Toen de prins 50 jaar oud werd gaf hij 14 miljoen euro aan een privéconcert van Michael Jackson.