Logo
betting-nieuws

Dit zijn de populairste sporten om op in te zetten tijdens de Olympische Spelen


Officieel beginnen de Olympische Spelen vrijdag, maar de eerste wedstrijden van het mannen- en vrouwentoernooi zijn al afgewerkt. Voor liefhebbers die graag op voetbal inzetten is er genoeg te kiezen. De Olympische Spelen bieden de ideale mogelijkheid om ook eens op een andere sport in zetten. Welke sport is populairst onder gokkers tijdens deze spelen?

Basketbal populairst onder Nederlanders

Een onderzoek van de American Game Association voorspelt dat er deze Spelen zo'n 20 miljoen Amerikanen een weddenschap zullen plaatsen. Het mag geen verrassing meer heten dat de Verenigde Staten favoriet is om opnieuw de meeste medailles binnen te slepen deze Spelen. Het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal kende een valse start in Japan. Team USA ging met 3-0 onderuit tegen Zweden. Het team zal in de komende wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om de volgende ronde te halen. Voetbal is echter niet de populairste sport onder Amerikaanse gokkers. De Verenigde Staten geldt als het mekka van het basketbal en dat is ook de sport waar de meeste Amerikanen hun geld kwijt aan zullen zijn. 

Legio inzetmogelijkheden

Basketbal is verreweg de populairste sport onder Amerikaanse gokkers met 45%. 34% van de gokkers zal een weddenschap plaatsen op een voetbalwedstrijd. Daarna gymnastiek, atletiek en zwemmen het meest in trek. De Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen, TOTO, biedt ook legio mogelijkheden om in te zetten op verschillende sporten. Duitsland, Brazilië en Spanje zijn landen die een representatief voetbalelftal op de been brengen deze zomer. Onder andere Ajacied Antony, Barcelona-diamant Pedri en oud-gediende Max Kruse vertegenwoordigen hun land. Dat maakt het voetbaltoernooi aantrekkelijk om naar te kijken en ook om in te zetten. Voetbal blijft het populairst bij de Nederlandse gokker, maar TOTO biedt ook de mogelijkheid om in te zetten op tennis, atletiek, badminton, boksen, handbal, honkbal en roeien.