Logo
nieuws

Dit zijn de best betaalde voetbalsters ter wereld


Ze doen qua voetbalkwaliteiten niets onder voor de vrouwen in dit lijstje, maar toch zien we geen enkele Nederlandse speelster terug in de top tien van best betaalde voetbalsters ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan Lieke Martens, die naast de ster van Oranje ook Barcelona op sleeptouw neemt. Voorlopig strijken de Amerikaanse vrouwen het meeste geld op.

De Oranjevrouwen begonnen wervelend aan het Olympisch voetbaltoernooi met een 3-10 zege op Zambia. Team USA, favoriet voor de Olympische titel, kende een valse start. Zweden was met 3-0 te sterk voor de Amerikanen. Team USA herbergt een aantal vedettes die tot de best betaalde speelsters ter wereld behoren. In dit lijstje vinden we ook de Braziliaanse Marta terug, die in 2004 voor het eerste aan de Olympische Spelen meedeed. Mede door twee doelpunten van de sterspeelster won Brazilië met 0-5 van China. 

Het vrouwenvoetbal is qua professionalisering bezig aan een flinke inhaalslag en dat is ook terug te zien in de salarissen. Voor een meer dan goed salaris moeten de vrouwen echter wel de oceaan oversteken. In de Verenigde Staten wordt fors betaald wanneer je het afzet tegenover de lonen in Europa. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Zo verdiend Amandine Henry bij Olympique Lyon een kleine 400.000 dollar op jaarbasis. Het is een salaris dat ruim boven het gemiddelde ligt van de mannen Eredivisie, maar ongeveer vergelijkbaar met het salaris van een wisselspeler bij Ajax. 

De best betaalde speelster ter wereld, Carli Loyd, verdient echter nog altijd maar een fractie van wat de best betaalde voetballer ter wereld, Lionel Messi, verdient. 

10. Christine Sinclair (Portland Thorns/Canada): 380,000 dollar

9. Wendie Renard (Lyon/Frankrijk): 392,000 dollar

8. Amandine Henry (Lyon/Frankrijk): 394,500 dollar

7. Marta Vieira da Silva (Orlando Pride/Brazilië): 400,000 dollar

6. Ada Hegerberg (Lyon): 425,000 dollar

5. Julie Ertz (Chicago Red Stars/Verenigde Staten): 430,000 dollar

4. Megan Rapinoe (Reign/Verenigde Staten): 447,000 dollar

3. Alex Morgan (Orlando Pride/Verenigde Staten): 450,000 dollar

2. Samantha Kerr (Chelsea/Australië): 500,000 dollar

1. Carli Lloyd (NJ/NY Gotham/Verenigde Staten): 518,000 dollar