Logo
nieuws

Hoe Martin Braithwaite één van de rijkste voetballers ter wereld werd


Martin Braithwaite zal de eerste zijn om toe te geven dat hij niet tot de beste voetballers van de wereld behoort. Daarentegen is hij wel één van de rijksten. Met zijn vermogen steekt hij menig topvoetballer naar de kroon.

Braithwaite rijker dan Griezmann en Agüero

Zo lang Lionel Messi zijn krabbel nog niet heeft gezet onder een nieuw contract, mag de Deense aanvaller zich zelfs de meest vermogende speler van de Barcelona-selectie noemen. Ja, op de bankrekening van Braithwaite staat ook meer geld dan op die van Antoine Griezmann en aanwinst Sergio Kün Agüero. Het salaris van Barcelona is dan ook niet zijn grootste inkomstenbron. Met zo'n vijf miljoen euro per jaar behoort de spits tot de middenklasse van Koemans selectie. Braithwaite is al lang en breed financieel onafhankelijk door zijn zakelijke activiteiten buiten het voetbal om. 

Investering van 700.000 euro

Hij legde niet de gebruikelijke weg naar de absolute top af. Braithwaite speelde zijn wedstrijden onder de radar bij clubs als Middlesbrough, CD Leganés en Girondins Bordeaux. In zijn tijd als speler van Toulouse kwam Braithwaite op een idee dat uiteindelijk levensveranderend bleek voor de aanvaller. Het is natuurlijk wel goed verdienen in de Ligue 1 en La Liga. Zodoende stak Braithwaite een deel van zijn opgebouwde vermogen in een vastgoedbedrijf genaamd NYCE Companies. Hij investeerde 700.000 euro en zag zijn inleg in één jaar tijd tien keer over de kop gaan. 

Kledinglijn en restaurant

Braithwaite, die samen met zijn oom het avontuur aangaat, kiest een speciale tak in de vastgoedsector. Met hun bedrijf realiseert het duo betaalbare woonblokken in de armere wijken van de Verenigde Staten. Er wonen voornamelijk zwarte mensen. Ze presenteren zichzelf als de Robin Hood van de vastgoedwereld. Zakenblad Forbes schatte de waarde van het bedrijf in op 210 miljoen euro. Het is echter niet de enige business van Braithwaite, die ook 1500 appartementen in Denemarken bezit. Een kledinglijn die hij samen met zijn vrouw op poten zetten vliegt over de toonbank in Frankrijk. Ook is hij eigenaar van een restaurant in Barcelona. Martin Braithwaite heeft de schaapjes al lang en breed op het droge, kunnen we wel stellen.