Logo
nieuws

PES krijgt andere naam, wordt gratis beschikbaar met exclusieve topclubs


Pro Evolution Soccer heeft een gedaantewisseling ondergaan en gaat verder als eFootball, zo heeft ontwikkelaar Konami bevestigd. Het voetbalspel ziet er compleet anders uit dan we gewend waren.

Gamers moeten nog even geduld hebben om het spel uit te proberen. In de herfst wordt eFootball gelanceerd door Konami, zij het wel alleen digitaal. Er komt geen fysieke verkoop van het spel. De game maakt het mogelijk dat gamers met een PlayStation en een Xbox tegen elkaar kunnen spelen. Konami sloot licensiecontracten af met een aantal grote Europese topclubs, die daardoor exclusief in eFootball beschikbbaar zijn. Het gaat om de volgende clubs: Bayern München, Barcelona, Manchester United en Juventus. Lionel Messi en Neymar Jr. zijn verbonden aan de game als officiële ambassadeurs. 

Realtische bewegingen

Naast al deze bekende namen zorgt eFootball op een ander vlak voor een optimale spelbeleving. De bewegingen zullen door middel van Motion Matching realistischer dan ooit zijn. "Het sysyeem biedt vier keer zoveel animaties als voorheen, waardoor zeer realistische bewegingen zichbaar worden. Motion Matching zal worden gebruikt op alle eFootball-platforms, inclusief de last-gen consoles, pc's en mobiele telefoons. Hoewel de game gratis is, zullen sommige spelmodi die nog niet genoemd zijn, beschikbaar komen als optionele downloadbare content", aldus een woordvoerder van de game-ontwikkelaar.