Logo
nieuws

Inzetten maar: 'Van de Beek opnieuw in beeld bij Barcelona'


Na de komst van Memphis Depay wordt de Nederlandse enclave in Barcelona mogelijk uitgebreid met de komst van Donny van de Beek. Ronald Koeman wil nog een middenvelder aan zijn selectie toevoegen en zag andere kandidaten afhaken.

Georginio Wijnaldum stond op de nominatie om naar Barcelona te verkassen, maar Paris Saint-Germain stak daar een stokje voor. De Parijzenaren kwamen met een aanbieiding die de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal niet kon weigeren. Barcelona schakelde door en deed een poging om Saúl Ñíguez te verleiden voor een overstap naar Camp Nou. Het verschil tussen vraag en aanbod blijkt te groot, waardoor een akkoord ver weg is. 

Koeman wil ervaring

Afgelopen seizoen was de 18-jarige Ilaix Moriba de stand-in op het Barcelona-middenveld, maar Koeman ziet daar graag toch wat meer ervaring. Van de Beek speelde weliswaar nauwelijks in zijn eerste seizoen bij Manchester United, maar deed bij Ajax wel de nodige Champions League-ervaring op. Naar alle waarschijnlijkheid is Van de Beek ook goedkoper dan de eerder genoemde opties. El Mundo Deportivo schrijft dat een mogelijke huurconstructie is de maak is. Barcelona moet deze zomer met een nagenoeg lege portemonnee de transfermarkt op. Het huren van spelers biedt daarom uitkomst voor de Catalanen. 

Van de Beek terug naar Ajax?

De bookmakers hebben nog geen erg in de interesse van Barcelona in Van de Beek. Volgens de wedkantoren is de kans het grootst dat Van de Beek gewoon bij Manchester United blijft. Een terugkeer naar Ajax behoort tot de mogelijkheden, maar lijkt niet waarschijnlijk. De bookies geven acht keer je inzet terug wanneer Van de Beek terugkeert in Amsterdam. Andere clubs die worden genoemd zijn Arsenal, Real Madrid, AC Milan, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en AS Roma.