Logo
betting-nieuws

Inzetten op medailles? Statistiekenbureau rekent op 16 keer goud voor Nederland


Volgens de berekening van statistiekenbureau Gracenote staan we aan de vooravond van de meest succesvolle Spelen ooit voor Nederland. Gracenote berekende per land het aantal medailles die mogelijk behaald gaan worden op de komende Olympische Spelen.

In opdracht van de BBC voorspelde Gracenote de medaillespiegel voor de Spelen die vrijdag officieel van start gaan in Tokyo. Niet geheel verrassend zullen de Verenigde Staten deze editie opnieuw de meeste medailles binnenslepen. Volgens de voorspelling van Gracenote stokt de teller voor de Amerikanen dit jaar bij een totaal van 98, waarvan 40 gouden plakken. Na de Verenigde Staten volgt Rusland met 68 en daarna China met 66. Nederland valt net buiten de top vijf in de medaillespiegel van Gracenote met 48 plakken.

Zeilen levert meeste gouden plakken op

De grootste kanshebbers op een gouden plak van de Nederlandse afgevaardiging zijn volgens Gracenote: Sifan Hassan (10.000 meter), Femke Bol (400 meter horden), BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders, baanwielrenner Harrie Lavreysen (keirin en sprint), wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd en individuele tijdrit) en de hockeyvrouwen. De sport waar Nederland het verschil moet maken is het zeilen. Gracenote verwacht maar liefst vier gouden plakken voor Oranje in deze sport. 

Het recordaantal medailles op een Zomerspelen voor Nederland staat op 25.