Logo
nieuws

Dit is het vermogen van voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart


Rafael van der Vaart stopte in 2018 met voetballen en is tegenwoordig een veelgevraagde tv-gast om zijn mening over het spelletje te verkondigen aan het grote publiek. Deze zomer is Van der Vaart één van de analisten bij de NOS voor EURO 2020. Als voormalig topvoetballer heeft Van der Vaart er kijk op. Een carrière naast zijn televisiewerk heeft de voormalig Ajacied niet nodig, gezien zijn goedgevulde bankrekening.

Ajax-terugkeer ketst af

Er was een kans dat Van der Vaart de cirkel rond zou maken en zijn carrière zou beëindigen bij de club waar het voor hem allemaal begon: Ajax. Huidig bondscoach Frank de Boer liet als trainer van de Amsterdammers weten dat hij in Van der Vaart in een optie zag vanwege zijn multifunctionaliteit. "Rafael is een ervaren speler en op meerdere posities inzetbaar. Kan uit de voeten als spits, middenvelder en zelfs als buitenspeler, als dat nodig is. Met zijn ervaring is hij altijd welkom", zei De Boer in het voorjaar van 2015. Van der Vaart vertelde een aantal jaren later De Boer hem alleen als spits zag. Dat zag de creatieve linkspoot niet zitten, waarop hij naar Real Betis vertrok en zo elke dag zijn opa en oma kon zien. 

Vermogen Rafael van der Vaart

We zitten dan al in de herfst van Van der Vaarts' carrière. Zijn hoogtijdagen liggen dan al achter hem. Van der Vaart behoorde in het shirt van Hamburger SV, Tottenham Hotspur en Real Madrid tot de beste middenvelders van Europa. In die jaren was het goed boeren voor Van der Vaart. Hij speelde flink wat miljoenen bij elkaar, maar het is lang niet zoveel als zijn maatje Wesley Sneijder ooit tot zijn beschikking had. Zakenblad Quote schatte het vermogen van Van der Vaart kort nadat hij had aangekondigd te stoppen op 18 miljoen euro. Sneijder zit nu op hetzelfde niveau als zijn collega-analist. Doordat hij en Yolanthe Cabau van Kasbergen niet meer samen zijn, heeft de Utrechter iets meer dan 19 miljoen euro over, volgens Quote

Van der Vaart verder als darter

Van der Vaart dacht na zijn voetbalcarrière nog even aan een nieuwe loopbaan. Hij schreef zich namelijk in voor een tweetal darttoernooien in Denemarken. Een carrière als darter is echter nooit van de grond gekomen. In plaats daarvan is hij de vaste analist van de NOS bij de wedstrijden van het Nederlands elftal. Ook is hij tijdens EURO 2020 het gezicht van meerdere reclamecampagnes, waarmee hij ook een klein fortuin binnenharkt.