Logo
betting-nieuws

Inzetten op kaarten? Nederland - Oostenrijk onder leiding van zeer strenge Orel Grinfeld


Om 21.00 uur blaast de Israelische scheidsrechter Orel Grinfeld vanavond op zijn fluit voor het begin van Nederland - Oostenrijk. Een scheidsrechter die het graag kort houdt, zo blijkt uit de cijfers.

Inzetten op kaarten 

In de loop der jaren is er steeds informatie beschikbaar gekomen over voetbalwedstrijden en alles wat daarmee te maken heeft. Een voorbeeld daarvan is de toenemende aandacht voor scheidsrechters. Met steeds grotere belangen op het veld, wordt de rol van de scheidsrechter onder een vergrootglas gelegd. De arbiter kan immers invloed uitoefenen op het verloop van de wedstrijd en zelfs de einduitslag. Om een zo objectief mogelijk oordeel te vellen over spelsituaties krijgt de scheidsrechter hulp van de VAR. Er zijn echter altijd momenten in de wedstrijd die beoordeeld moeten worden op basis van interpretatie. Zo zijn er overtredingen waarbij de ene scheidsrechter wel fliuit en de ander laat doorspelen. Ook geeft niet iedere leidsman hetzelfde aantal kaarten per wedstrijd en dat is dan weer interessant voor voetballiefhebbers die willen inzetten op een wedstrijd. 

Grinfeld heeft strenge reputatie

De man die vanavond Nederland - Oostenrijk in goede banen moet leiden, Orel Grinfeld, mag graag naar zijn borstzakje grijpen. Het Nederlands elftal staat na de eerste groepswedstrijd nog op nul kaarten, maar de kans is aannemelijk dat daar vanavond verandering in komt. In de Israelische competitie kreeg Grinfeld afgelopen seizoen 29 wedstrijden toegewezen. Daarin floot hij gemiddeld 27,8 keer voor een overtreding. Het aantal gele kaarten dat Grinfeld per wedstrijd geeft is aan de hoge kant met 5,66. Grinfeld stuurde afgelopen seizoen drie keer een speler direct van het veld met een rode prent en gaf zeven keer een strafschop. Supporters van AZ zullen de arbiter wellicht nog kennen van het duel tussen Dinamo Kiev en AZ in de voorronde van de Champions League. In dat duel slingerde Grinfeld maar liefst zes spelers op de bon.